Training 'Samen sterker'


Inhoud 

Deze training is een sociale vaardigheids- en weerbaarheidstraining voor ouder en kind en is gebaseerd op Rots & Water. Rots staat voor je krachtig voelen en opkomen voor jezelf. Water staat voor soepel meebewegen in contact met een ander en je omgeving en oog hebben voor elkaar. Je wordt je bewust van de verschillenden mogelijkheden en hoe je steeds weer een keuze kunt maken tussen een ’harde’ en een ’zachte’ manier of een mengeling daarvan. 

Je werkt samen aan het vergroten van sociale vaardigheden, weerbaarheid, samenwerking, omgaan met grenzen en conflicten, communicatie, zelfkennis, zelfreflectie en zelfvertrouwen. Jullie onderlinge band wordt versterkt.
Meer informatie over Rots en Water. 


Werkwijze

Elke bijeenkomst bestaat uit actieve spelvormen, oefeningen en nabesprekingen in het bos van Learning & Fun Kids, zowel in groepsverband als in duo’s (ouder en kind). Om zoveel mogelijk van en met elkaar te leren en optimaal speelplezier te hebben, werken we in kleine groepen.

Door actief bezig te zijn, ervaar je direct het effect van je houding en je handelen. Centraal staat het ‘doen’, op een leuke en uitdagende manier! Zo worden technieken beter en sneller opgenomen.

De focus ligt op de vragen hoe je bepaalde situaties ervaart, hoe je het anders zou kunnen doen en welke sterke kwaliteiten je nog beter kunt inzetten.

In elke bijeenkomst wordt voor zowel de kinderen alsook de ouders een apart deel aangeboden. Met de kinderen wordt dan op speelse wijze verder geoefend met het betreffende thema. Met de ouders wordt dieper op het thema ingegaan en wordt aandacht besteedt aan het uitwisselen van ervaringen en intervisie.

De outdoor-setting spreekt niet alleen kinderen en moeders, maar ook vaders aan!


Bijeenkomsten 

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor ouders/opvoeders en hun kind in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar, zonder indicatie. 

Wilt u met ons overleggen of uw kind geschikt is voor deze training, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. 

De training bestaat uit 4 dagdelen en wordt begeleid door 2 gecertificeerde Rots en Watertrainers.

Binnenkort plannen we weer een reeks data voor de volgende training.  

Kosten:     € 195,- p.p. voor 4 bijeenkomsten (incl. accommodatie, drinken en versnapering, excl. BTW) . Voor alleen de 1e bijeenkomst € 55,- p.p..  

Groepsgrootte:  min. 6 deelnemers (3 ouder en kind koppels) en max. 14 (7 koppels).

Data:      Volgt binnenkort of na aanmelding.  

Locatie:     Learning & Fun Kids. De Serpeling 210, Lelystad.

Aanmelden:    Zodra er nieuwe data bekend zijn, kun je je aanmelden via het boekingsformulier.

Wil je meer informatie, ben je geïnteresseerd in maatwerk en/of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Heb je behoefte aan persoonlijke opvoedondersteuning? Kijk voor de mogelijkheden bij onze medewerkster Renata Kolk, gezins- en opvoedcoach, zie:  http://gezinscoachflevoland.nl