Training 'Samen sterker'


Inhoud 

Deze training is een sociale vaardigheids- en weerbaarheidstraining voor ouder en kind en is gebaseerd op Rots & Water. Rots staat voor je krachtig voelen en opkomen voor jezelf. Water staat voor soepel meebewegen in contact met een ander en je omgeving en oog hebben voor elkaar. Je wordt je bewust van de verschillenden mogelijkheden en hoe je steeds weer een keuze kunt maken tussen een ’harde’ en een ’zachte’ manier of een mengeling daarvan. 

Je werkt samen aan het vergroten van sociale vaardigheden, weerbaarheid, samenwerking, omgaan met grenzen en conflicten, communicatie, zelfkennis, zelfreflectie en zelfvertrouwen. Jullie onderlinge band wordt versterkt.
Meer informatie over Rots en Water. 


Werkwijze

Elke bijeenkomst bestaat uit actieve spelvormen, oefeningen en nabesprekingen in het bos van Learning & Fun Kids, zowel in groepsverband als in duo’s (ouder en kind). Om zoveel mogelijk van en met elkaar te leren en optimaal speelplezier te hebben, werken we in kleine groepen.

Door actief bezig te zijn, ervaar je direct het effect van je houding en je handelen. Centraal staat het ‘doen’, op een leuke en uitdagende manier! Zo worden technieken beter en sneller opgenomen.

De focus ligt op de vragen hoe je bepaalde situaties ervaart, hoe je het anders zou kunnen doen en welke sterke kwaliteiten je nog beter kunt inzetten.

In elke bijeenkomst wordt voor zowel de kinderen alsook de ouders een apart deel aangeboden. Met de kinderen wordt dan op speelse wijze verder geoefend met het betreffende thema. Met de ouders wordt dieper op het thema ingegaan en wordt aandacht besteedt aan het uitwisselen van ervaringen en intervisie.

De outdoor-setting spreekt niet alleen kinderen en moeders, maar ook vaders aan!


Bijeenkomsten 

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor ouders/opvoeders en hun kind in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar, zonder indicatie. 

De training bestaat uit 4 dagdelen en wordt begeleid door 2 gecertificeerde Rots en Watertrainers. 

Wil je met ons overleggen of uw kind geschikt is voor deze training, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Bij voldoende aanmeldingen starten we weer een training. 

Kosten:      Per dagdeel:  € 40,- per koppel (ouder-kind).*    

Groepsgrootte:  Min. 6 deelnemers (3 ouder en kind koppels) en max. 14 (7 koppels).

Datum:      De eerstvolgende startdatum wordt met alle aangemelde deelnemers bepaald. 

Locatie:     Learning & Fun Kids. De Serpeling 210, Lelystad.

Aanmelden:    Je kunt je aanmelden via het boekingsformulier.
*  Als je jezelf aanmeldt en een nieuwe deelnemer kunt aanleveren, dan ontvang je een korting van  € 5,-


Wil je meer informatie, ben je geïnteresseerd in maatwerk en/of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Heb je behoefte aan persoonlijke opvoedondersteuning? Kijk voor de mogelijkheden bij onze medewerkster Renata Kolk, gezins- en opvoedcoach, zie:  http://gezinscoachflevoland.nl